✔ Eigen ontwikkelde modules
✔ Facturatieservice
✔ Installatie én onderhoud

Ultrasone warmtemeter

Een ultrasone warmtemeter meet het verbruik aan energie van het warm water aan de hand van ultrasone signalen. Het stuurt een signaal uit in de stroomrichting van het water, en een ander signaal tegen de stroomrichting in. Zo kan het de stroomsnelheid meten. Daarenboven meet het ook nog eens de temperatuur zodat het energieverbruik van het water perfect gemeten kan worden.

Op zoek naar een kwalitatieve verbruiksmonitor?

Betere energiemonitoring met een ultrasone warmtemeter

Een ultrasone warmtemeter meet het warmte- en koudeverbruik heel nauwkeurig, waardoor het energieverbruik tot in de puntjes juist berekend wordt. Zo kan u de energie perfect monitoren en wordt er nooit te veel betaald. Een ultrasone warmtemeter heeft een langere levensduur dan een standaard warmtemeter, waardoor het zo ook al bij de aankoop op langere termijn voordeliger is. Doordat het ook zo slim gebouwd is, is het ook mogelijk om de meterstanden vanop afstand af te lezen. Zo kan u zelfs vanuit de verste uithoek de meterstanden van uw huis in Sint-Niklaas aflezen.

Kies voor nauwkeurigheid

Een ultrasone warmtemeter is veel nauwkeuriger dan een doorsnee radiatormeter, doordat die laatste aan de radiator hangt en dus ook beïnvloed kan worden door prikkels die niet van de radiator zelf komen. Een ultrasone warmtemeter meet het verbruik in de leiding zelf, waardoor er geen invloed van buitenaf mogelijk is. Wil u meer weten over de realisaties van MeterGo of hebt u bijkomende vragen? Vul het contactformulier in en wij helpen u zo goed mogelijk verder.